Samsung hoopt reparatiekosten met nieuw initiatief te verlagen

Samsung hoopt reparatiekosten met nieuw initiatief te verlagen

Samsung plant naar verluidt een nieuw programma om smartphone-reparaties betaalbaarder te maken voor Galaxy-gebruikers. Volgens Business Korea zou het bedrijf binnenkort beginnen met het betrekken van gecertificeerde gerecyclede onderdelen voor zijn smartphone reparaties. Deze onderdelen zouden worden gemaakt van bijvoorbeeld afgedankt plastic, metalen en andere materialen. Het bedrijf hoopt dit nieuwe programma ergens in de komende maanden te lanceren, waarschijnlijk in de eerste helft van dit jaar.

Volgens het laatste rapport van Samsung zou het repareren van kapotte smartphones ongeveer de helft moeten kosten van wat het nu doet. Wat de kwaliteit van de gerecyclede reparatieonderdelen betreft, mikt Samsung op een niveau dat kan wedijveren met dat van nieuwe producten. Er is nog niets bekend over welke smartphone-onderdelen beschikbaar zullen zijn in het kader van het programma en hoeveel ze precies zouden kosten.

Samsung zet zich al jaren in voor een duurzaam milieu. De Galaxy S22-serie, die gebruik maakt van een nieuw materiaal dat is gemaakt van afgedankte visnetten, is een van de meest recente voorbeelden.