Android 13 geeft mogelijk betere gaming prestaties

Android 13 geeft mogelijk betere gaming prestaties

Android 13, de volgende versie van Android, kan een aardige snelheidsboost geven aan Android-games. Het nieuwe besturingssysteem heeft een nieuwe methode toegevoegd aan de game manager API, setGameState(). Wanneer deze wordt aangeroepen, kan een game zijn status en laadstatus doorgeven aan het platform. Deze informatie kan door Android 13 worden gebruikt om prioriteit te geven aan CPU-gebruik en prestaties.

Met de nieuwe methode kunnen games beslissen of ze tijdens het laden moeten worden onderbroken of niet. Deze upgrade zal de CPU-prestaties helpen verbeteren, wat op zijn beurt de laadtijden zal verminderen. Een naadloze overgang is een belangrijk onderdeel van een goede game-ervaring, dus dit zal een aanzienlijke impact hebben op de algehele ervaring.

Android 13, waarvan de release binnenkort gepland staat, zal RuntimeShaders naar Android toestellen brengen. Runtime shaders geven ontwikkelaars meer opties dan de huidige RuntimeShaders en stellen hen in staat om meer geavanceerde graphics te maken. Ze zullen ontwikkelaars ook de fijn afgestemde controle geven over hoe hun games eruit zien. Als alles volgens plan verloopt, kan de technologie de prestaties van games een flinke boost geven en ontwikkelaars helpen hun games er nog beter uit te laten zien.