Hoe opslagruimte vrij te maken op Android-telefoons?

Hoe opslagruimte vrij te maken op Android-telefoons?

Als je een Android-gebruiker bent met veel foto’s, video’s en apps, vind je het misschien vervelend als de opslagruimte van je telefoon vol raakt. We hebben een aantal stappen op een rijtje gezet om je te helpen opslagruimte vrij te maken op je telefoon.

Hoe maak je gemakkelijk opslagruimte vrij op een Android smartphone?

Hieronder hebben we enkele makkelijke tips op een rijtje gezet waardoor je snel ruimte vrij kan maken op je smartphone

  • Verwijder overbodige apps die je niet gebruikt. Dit kan je via je de meeste smartphones vaak zelf doen maar je hebt hier ook apps voor waarmee je het makkelijk kunt verwijderen. De app Deïnstallatie is daar één van.
  • Verwijder oude oude audiobestanden die je niet meer nodig hebt. Dit kan soms wel vervelend zijn omdat je deze vaak nog moet beluisteren voordat je ze verwijdert
  • Verwijder foto’s of video’s die je niet langer wilt bewaren. Mocht je ze toch willen bewaren dan kun je deze uiteraard ook nog in de Cloud zetten. Via WhatsApp is het nu ook mogelijk om grote bestanden te verwijderen. Dit kan door Whatsapp te openen. Vervolgens ga je naar Instellingen -> Opslag en gegevens -> Opslag beheren. Je kunt grote bestanden van 5MB of meer controleren en verwijderen in het gedeelte Opslagbeheer van WhatsApp. Je kunt ook naar elke chat gaan en bestanden verwijderen. Hierna worden foto’s ook verwijderd uit je Galerij. Het beste aan de opslagtool van WhatsApp is dat de grootte van elke foto wordt weergegeven, waardoor je grote bestanden sneller kunt verwijderen om wat opslagruimte vrij te maken.
  • Gebruik een tool om je cache te legen op je mobiele telefoon. Een goede tool hiervoor is CCleaner

Mocht je na deze tips nog merken dat je toestel snel vol raakt dan kun je er altijd nog voor kiezen om je geheugen uit te breiden of een nieuwe mobiele telefoon aan te schaffen met een hogere opslagruimte.