Overstappen van iOS naar Android kan met de Google gemaakte iPhone app

Overstappen van iOS naar Android kan met de Google gemaakte iPhone app

Google vertelde The Verge dat de uitrol van de Switch to Android-app in de komende weken voltooid moet zijn. Het bedrijf wacht nog op een update voor Pixel-toestellen die ervoor zorgt dat ze met de app kunnen werken. Zodra de telefoons die krijgen, dan zal de app beschikbaar zijn in markten waar Pixel-telefoons worden verkocht.

Er zijn veel iPhone-gebruikers die misschien willen overstappen naar Android. Maar ze zullen waarschijnlijk wachten met hun beslissing als ze erachter komen hoe moeilijk het is om hun gegevens over te zetten van een iPhone naar een Android-telefoon.

Vanaf vandaag hoeven iPhone-gebruikers zich geen zorgen meer te maken over het migreren van gegevens van iOS naar Android. Google’s langverwachte Switch to Android app maakt het proces een fluitje van een cent.

Switch to Android App: Wat kun je ermee?

In wezen verplaatst de app de gegevens van uw iPhone naar een Google Drive-account. Dan, wanneer je je Android-telefoon instelt, haalt deze app de gegevens van Drive en synchroniseert ze. Dit stelt je in staat om alles wat je nodig hebt over te dragen zonder het gebruik van een kabel of twee telefoons op dezelfde plaats op hetzelfde moment.

Hieronder zie je wat je precies kan overzetten?

  • Contacten
  • Kalender
  • Foto’s en video’s
  • Text berichten

Met de Switch-app van Google kun je de meeste van je favoriete iPhone-apps niet op je Android-telefoon installeren. De ontwikkelaars geven aan dat Apple strikte regels heeft over apps die iOS pingen voor andere geïnstalleerde applicaties. Switch zal dit dus helaas niet ondersteunen. Veel van de apps die op je iPhone beschikbaar zijn kun je gelukkig ook downloaden op je Android telefoon in de Play store.